simbatesba

en masks memoarer

Hej ja e en lampa idag

Publicerad 2012-01-29 20:23:56 i musik,

hej du hast einen pruttipratt med einen 99 luftballons som flyger som en pruttipratt. hu mår ni idag? ja mår bra, ja blir just bloggrapead av en lampa så den e elak mot mej. ja ha äti oxå massor proteiner som gör mej till en stark snigel för alltid. om ni vill har någo bra resepter att bli lika stark som jag (en snigel) sen kan ni fa ti dendä websidan att ha superrolig. websidan heter = www.proteinpow.com nu ska ja ha roligt o bli en mask i min säng me en snigel.

Hoppas att ni hade en bra weekend
Lampa

på tal om proteiner

Publicerad 2012-01-28 16:00:48 i 30 day challenge autumn 2011,

här kan man drägla på proteinrecept som man inte blir tjock av:
http://www.proteinpow.com/
fast då gäller det att träna, för då kan kroppen reparera musklerna med de proteiner. proteiner håller även en mätt väldigt länge, vilket är trevligt. det är viktigt att äta efter sin träning, så att musklerna inte bryts ner (vilket de gör om inte kroppen får näring efter att ha träna). det lönar sig inte att bryta ner sina muskler, för ju mera muskelmassa man har desto mera förbränner kroppen även i viloläge, och vem vill inte förbränna?::) dock tar det länge för kvinnor att bygga muskelmassa. vid rätt träning och kosthållning tar det från ett par månader till år innan äka muskelmassa är byggd (altså bygger man inte muskler på en vecka, men när man börjar träna sväller musklerna med det är vätska som kommer innan man får muskler..). myten om att kvinnor blir biffar av styrke- och viktträning är semi bullshit oxå, det tonar kroppen mera än två situps gör. om man verkligen vill ha enorma biffmuskler, har man att se fram emot åratal av hård hård träning och väldigt strikt diet. ändå blir kvinnor inte lika stora som män, för vår testosteronhalt i våra kroppar räcker inte till (som känt är: testosteron är ett maskulint hormon).

we can live like Jack and Sally if we want

Publicerad 2012-01-28 15:32:02 i Simbatesba,

god lördag! idag står det bra till, fredagen firades igår med dj kalas och mycket dans musik och en del drama. jag och stina fixade oss före hos oss, och sedan stack vi med pojkarna till kalasatama, vilket inte var för enkelt men det fungerade tillslut ändå :) jag hade konstigt ont i magen nästan hela gårdagen, men som tur gick det över till kvällen. så brukar det vara, man kan vara förkyld en hel dag men om man skall ut på kvällen kan man mirakulöst bli frisk, det är ganska inressant=) eftersom jag har tränat ganska dåligt denna vecka stack jag till esport till klockan 12 idag och sprang 10 km och var på magmuskel timme och tränade armarna. feels gooooood =))=)=)
hahaha:

en sådan sorts dag

Publicerad 2012-01-26 19:38:40 i Simbatesba,

När man inte vaknar, och när väl man vaknar är det för sent. jag lovar, jag har anemi, damp och hjärnblödning för jag har varit trött, trög och grå i huvudet hela dan. För er alla som vet hur det känns när man inser att man har glömt att äta sin p-piller, så kan jag meddela att jag är mera än lovligt deltagande..råddboll. Jag har dessutom skippat att träna ganska många gånger denna vecka, vilket är ganska ovanligt för mig (känns det som) och jag börjar humöra på att få tillbaka min motivation. Men skolarbetet först, fuuk.
bara en liten lista:
  • cravings atm: pepparkaksdeg, sömn, resa ti Schweiz
  • ser fram emot: födis!
  • ogillar: allt skolrelaterat, stressen mest
  • behov: sömn, förnuft, järnrik mat
  • trevligt idag: gammeldans, frissa (var och testa min frisyr), pirkka <3
  • pepparkakseg igen....eller choko. nej tessa, sova
  • finskaprojekt, fan

nyttig muffins-recept

Publicerad 2012-01-24 17:43:40 i Simbatesba,

- en banan, gärna ganska mogen
- 1 elr 2 äggvitor (fin protein, ja glömde hur många jag satt..woops)
- grynost, kanske 2/3 dl
- nästan 1dl havregryn
- kanel
- vanilj (inte vaniljsocker dock! vi är nyttiga här)
- bakpulver, ca en tsk
- frusna eller vanliga blåbär efter smak
Tatattaaadaa. Ser ni något ohälsosamt där? näe? jag tänkte väl det. Nu råkar det vara så att om man mosar ihop allt detdär utom blåbären (som skall röras i försiktigt sist) får man ut ur ugnen ett par väldigt hälsosamma blåbärsmuffinsar med en bra proteinhalt och långsamma kolhydrater, bra som te.x morgonmål. Kanske inte håller smaken så länge (om man skulle spara dem ett par dagar) när det inte finns smör. (och om det finns nån där ute som är rädd för proteiner för att man blir manlig och musklig av det, släng er i väggen och googla det). Här är bild i varjefall =)=)
gott som bara vad, banan är jätte bra som sötningsmedel om man vill baka lite nyttigare :)!

jag nämner inget nu. men.

Publicerad 2012-01-24 17:22:21 i musik,

känslan när du har något som är speciellt just för dig, eller enbart just för några av dina närmaste vänner och dig. som musiken som bara ni känner till, och ni skattar den väldigt högt, kanske speciellt just för av att det är lite som en hemlighet som inte får spridas - ingen skall helst känna till bandena eller stilen ni lyssnar på och absolut inte lyssna på den. ni har lyssnat på det ett tag, säg ettpar år minst. den ger en gåshud, väcker minnen och är alltid lika jävla bra. sen kanske det släpps ett nytt album av bandet, men sjukt catchy musik som är helt enastående och lyckan är som gjord. man lyssnar sönder albumet på ett bra sett - och till ens stora förtret inser man att man inte är ensam om det. plötsligt vet någon obehörig av hemligheten, vem som helst, om ''ens'' musik. dom gillar ens musik. det känns som en personlig förolämpning. dom dansar till den på fester, dom bloggar om den (och därmed sprids det ännu mera) och sedan nästa steg, den spelas på nrj. så är man plötsligt inte mera en bevarare av sin hemlighet, för den blev offentlig. den hamnade i dagsljuset med allt ljus på sig, och allmänheten tar glatt för sig. ibland känns musik så mycket bättre om man får ha den i lugn och ro. vet nån känslan?

men ah så sneaky och glad man blir när man hittar ''andras'' bra musik. krångligt dethär.

Please won't you understand that without you by my side there's no meaning

Publicerad 2012-01-21 17:30:52 i Simbatesba,

hejsaannn. jag ligger i min säng och lyssnar sönder min nya favoritsång, highway man av svenska hoffmaestro (som oxå rubriken e från), och känner mig sjukt trööööötttt. gårdagen var intressant och skojig! skola, köra bil i snöstorm (jag suger på det), och efter skolan for jag med min älskling till stan. vi såg filmen sherlock holmes 2 och sedan åt vi middag på vapiano. mysigt o trevligt=)) sedan for vi till toni där vi med ett litet gäng satt bänkade vid hans tv och spelade frågesportsspel på pleikkan och senare övergick killarna till någo hc gladiator o pilbåge spel. det var endå jätte trevligt där =) sedan äventyrade jag, pirkka och dani oss hem i snöstormen med en nattbuss.
idag var jag på en trimmifatburner-timme grej och burna choko från min masu, och sedan guidade jag mina polare jule och andera runt i mitt andra hem, altså esport. det var mycket trevligt, jag rekomenderar esport högt till alla. enda dåliga är att 15åringar får gå där, så alla snoriga småungar får komma dit och leka med maskinerna. sedan dess har jag ätit och tagit ett långt skönt bad. trevlig lördag till alla! ♥
(bilder snart)

onsdag

Publicerad 2012-01-18 21:56:16 i Simbatesba,

jag tänkte börja blogga dagligen igen, så här e jag nu igen hej hej på er. idag hade jag tidigt morgon, usch, men jag hann till bussen. skolan var semi chill, hade tre hela lektioner och sedan gjorde jag typ inget till kl 4 (borde ha gjort finska typ men tumblr lät mig inte) och efter skolan var jag med min sötnooos eeen stund. sedan for jag med stina på en zumba, vi missade CXwoxen som gick före :< o sen gossiperade vi i allmänhet, och tränade lite muskler. tyvärr hade vi lite kex o annat gott hemma så jag känner mig ganska misslyckad..fan, men annors var det en bra dag (minus: pms). igår träna jag lite bättre, en body attack och sedan en hel del ben och ryggmuskler (squats, deadligts tex). men ja äter så mycket, i hate it, måst lägga band på mej....nåja, wish me luch och godnatt alla 5 läsare här. kramsiiii

simba is back vol2

Publicerad 2012-01-17 22:09:49 i Simbatesba,

okej efter klagomål skall ja nu försöka hålla mig här lite oftare! ^^
nu vill jag skriva en lista på vad jag har gjort på sistonet, för att listor är trevliga att skriva.
  • taatatadada, tränat! mera vikträning, fin cardio som te.x ec-timmar och allmänt styrketräning. underbart
  • och jag har shoppat en fin topp från vero moda
  • förra veckoslute var pirkka borta, buuh
  • en kväll var jag hos stina med en full laddning godis från makuuni och med roliga och nostaliga youtube clips vid deras hemmabio, not bad not bad=)
  • mitt lärande av att köra bil....är ett kapitel för sig. jag växlar trögt, hålls inte på vägen och kör idiotiska svängar. hum
  • baka hälsosamma blåbärsmuffinsar är min nya baknins obsession (nu när pepparkakstiden är över ;c ) och mitt recept kommer snaaart =))
  • pirkka är bäst
  • snart är jag 18??!?!
  • sen blir det av till Schweiz med ett gäng galna hyenor. kommer att bli så awesome, can't wait ^^
  • och min etta var via här på söndagen^^:

tack och hej!

simba is back

Publicerad 2012-01-05 12:15:26 i Simbatesba,

jag e frisk =) var o träna igår, på dagen arm-ryggmuskler med pirkka på hans gym o på kvällen en trevlig zumba. sedan sova hos sötnos =)))) veriii naajs. nu väntar jag på att julle ska svara på min textare. dagens vill ha:
hennes outfit, eller ivajefall skjortan!

gotnyår

Publicerad 2012-01-01 11:01:00 i Simbatesba,

minnesluckor, skumppa, bästa vännerna och finaste pojkvännen, titta på raketer, neknobs nya mix, lite choklad, dans, skratt och tårar och hela kalaset slutade för mig med huvudet i vessabyttan. men fan vad roligt jag ändå hade ^^för tillfället lider jag av konsekvensernaaaa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela