simbatesba

en masks memoarer

Switzerlandia, part 1

Publicerad 2012-02-29 20:37:48 i Simbatesba,

Schweiz var awesome. Vi kom dit på söndag kväll efter endel biljetttrubbel på Helsinki-VAnda men det redde ut sig, tog en stoor fin taxi och lastade av oss i vårt coola hotell, och startade redan då vår kvällsrutin på den söta trevliga baren Indy med mycket tessa-aktig musik och starka drinkar. Morgonen efter hyrde jag skidor och så skaffade liftbiljett. Morgonmålet köpte vi i bageriet med färkt bröd rakt under oss, gott som faaan. Finnar kan inte baka bröd..
vi bodde högst eller näst högst upp, siisti plats
utanför bageriet! och snövallarna var semi stora, fast det var plusgrader där.
Vi skidade ganska mycket den dagen, och jag skidade mest med Pirkka då=) very niceee =) På kvällen var det Indy-dags igen, och vi träffade Julias supertrevliga Schweiziska killkopisar. Fan vad dom var trevliga, saknar dom.. Tisdagen såg ut på samma sett, fast med lite mera folk i baren. Woohoo! Endel av barerna följde inte tobaksregeln, så alla rökte inne och man luktade som en askkopp, fräässht.. Men endå var det awesome!

Hemma igen

Publicerad 2012-02-27 21:51:07 i 30 day challenge autumn 2011,

Hej! Jag har levt rövarliv och njut av livet och haft mera roligt än under någon annan vecka i mitt liv. Jag är lycklig glad och råddig, och jag vill fara dit igen.... Jag skriver mera när jag är normal igen. Kram!

Söndagskväll

Publicerad 2012-02-12 19:14:33 i Simbatesba,

Woopii jag har en ny header, den gamla var lite angstig. Den borde synas om man refreshar litegrann :) på eftermiddagen var jag på en ovanligt jobbig body combat så nu är jag ganska trött, läser den sista Eragonboken (hehehe) och skall förhoppningsvis snart hem till min sötnos och pyssla om honom litegrann för han är sjuk. Annor händer här inte så mycket, men det är helt okej föer dte blir fullt program nästa vecka med skola, köra, gammeldans och allt som tillhör den, och sedan till Schweiz. Jag ser fram emot det sååå mycket!!
Lite bilder från när jag senast var i Schweiz

The kids don't stand a chance

Publicerad 2012-02-12 09:12:41 i Simbatesba,

Godmorgon! Det är söndag, men ändå vaknade jag redan 9 av någon orsak. På sistone har jag tränat, varit i skolan och försökt aktivera mig för jag har bestämt mig för att få bra resultat denna period, barnvaktat på fredagen, varit småsjuk hela tiden (VILL INTE BLI SJUK) och igår var jag med STina i hjortlandet och skidade, och på kvällen for jag med sötnos och the necknob djs och såg på Star Wars 3D! Awesome day :) nu borde jag väl ta en sista slutspurt före gammeldansen och äta en gurkbit per dag och träna minst tre timmar. hehe noot. Men efter det blir det Schweiz <3<3
bild stulen från stinas bloggiiis

and look who's back

Publicerad 2012-02-08 22:56:22 i Simbatesba,

bitches, the bitch of all bitches is blogging again!!! fira med kaka o hallonsaft nu!
http://stinaofverstroms.blogg.se/
http://stinaofverstroms.blogg.se/
http://stinaofverstroms.blogg.se/

Sickness

Publicerad 2012-02-07 21:44:52 i Simbatesba,

Jag vill bli frisk och få motivationen tillbaka att gå och träna, tack. Fast jag tränade lite här hemma, brukar bli mest x-hopp annan benträning, core och magmuskler i olika varianter (crunches, planka, benen-iluften-övningar osv), armhävningar, och alltmöjligt varvat med mina 4 och 12 kg kahvakuulan. Lite yoga och tänjing tillslut, woopii! I miss u ec. Pirkka har oxå varit här idag och sniglat sig. =))

Men till saken! Som många vet är nötter hälsosamma och innehåller många essentiella fettsyror, proteiner och annat trevligt som en och annan vitamin. Om man köper sig en påse nötter, te.x jordnötter (detta gjorde jag, typ 250g vägde den), helt naturella och osaltade och osockrade etc och äter en passlig mängd åt gången så är det väldigt bra för kroppen. Denna upplevelse blir EXTRA god om man först sätter nötterna i ugnen på en plåt i ~20min i 180°C och sedan när man tar dem ut, mixar dem väldigt länge i en mixer. När det börjar mjöla sig skall man fortsätta och eventuellt röra om i det med en sked. En tesked salt ungefär rekommenderas att tillsätta. Om man vill kan man spara några hela nötter till att efter att resten i mixern ha ''kräma'' och sedan tillsätta dem så blir det lite crunchy.
Resultat:
Homemade peanut butter sickness amazingness
d e l i c i o u s

Firafira

Publicerad 2012-02-06 23:00:43 i Simbatesba,

Jag har under veckoslutet knappt gjort annat än firat min egen och andras födelsedagar. På fredagen överraskade allstå Pirkka, Julle, Jenny, Stina, Etta, Karin, Toni och Adde och Freddi mig med supermeganice trerätters middag hos Pirkka! Awesomeness! Det var matkoma big time och Julle och Adde är bäst på att laka mat. o baka kaka.
(smygbild, förlåt alla drabbade)
På lördagen blev det först barnkalas när min kusin/gudson fyllde 2 och sedan en snabb tur ångestträning (skämt då) på esport, och på kvällen firade jag med the ib's en flickas 18 års dag.
På söndagen var det mitt släktkalas och min ''riktiga'' dag, och det var jätte mega skoj och jag fick allt möjligt fint av alla (inte bara på söndagen utan på fredagen med, såklart=)))) ) Det var massor fina gäster både släkt och vänner, massor god mat och kvällen slutade med stinavillepirkka på den lokala lilla pub/restaurang/hålan med en skojig drink och lite vin! Sedan klockan 20.59 sprang jag snabbt ti ärrän för att testa mitt eget id och köpte två sommersby cidrar, hojta till om ni vill köpa dem av mig.
Jag är faktist lite förkyld också. Satannnnnn.
hihi fin födisdrink. cool va!

181818818181818181818

Publicerad 2012-02-05 08:44:32 i Simbatesba,

myndig, laglig och hela köret. feels wired, har firat sen fredan med det verkar inte sluta. ha det bra allihop!!!! <333
från fredagen! då min underbara pojkvän och fantastiska vänner totalöverraskade mig med en supermiddag hos min pojkvän :'''))))) love u all<3 =)

Lite proteinrecept

Publicerad 2012-02-01 14:10:53 i Simbatesba,

Jag har experimenterat litegran igen och detta blev ganska goda protein bars/kex/bollar eller vad man nu sen vill kalla det. Dessa innehåller:
  • 1dl vaniljsmakande whey proteinpulver
  • ~1 dl havregryn (snäll kolhydrat)
  • 1 msk linfrö (kokosflingor blir oxå gott)
  • 1 msk chokopulver, naturellt (inte något i stil med O'boy)
  • ca 8 elr 9 stora valnötter, men antagligen skulle en handfull mandlar eller cashew blivit lite bättre :)
Allt detta mixas ihop i en mixer, tills allt det blir slätt och får en mjölig konsistens. Sedan tillsätts:
  • kryddor, som i dessa: kanel, ingefära och malen nejlika (blir lite pepparkakskryddning)
  • (om man anser att det krävs, något sötande te.x stevia:) eller honung, ännu relativt hälsosamt. Eller om man e into that crazy shit, socker......)
  • någon vätska, långsamt (te.x en matsked åt gången) så att blandningen inte blir för vattning. Jag har använt mig av vatten, men mjölk borde även funka, och kaffe om man vill ha en lite mocha-aktig smak.
Sedan klickar man ut smeten i önskad form på bakplåtspappaer och stoppar i en ~200°C ugn i kanske 7 min, dom kräver inte så länge. Man ser på ytan när den stelnat. När de kommer ut kan man om man vill smälta något hälsosam choklad (70% elr mer) och ge dem ett chokladskal, eller äta dem som dom är.
omnomnomn, detta var min lunch.... orkade inte vänta tills efter att ha träna :)

Leedig onsdag

Publicerad 2012-02-01 13:50:08 i Simbatesba,

Ganska trevligt dethär med provvecka! Skrev ett engelskaprov igår som troligtvis gick käpprätt mot skogen. Igår skrev jag även ett blogginlägg som mon dator snällt sedan sopade bort utan att spara det någonstans, så jag blev rabiat och orkade inte göra ett nytt. Oberoende, måndagen gick ut på att..um.. jag minns inte. Body attack i varjefall, och jag hade ganska ont i musklerna efter söndagens träning. ajjjjjj. Igår på tisdagen testade jag min första riktiga yogatimme, en Hot Flow Yoga, och den var mycket trevlig! 75 minuter. Mycket värt det =) Sedan var det zumba, och hem o äta. Idag borde jag släpa mig och träna, för jag har bakat så mycket nu på dagen. Protein recept ftw :::::) och! här är mina nya babys:
väldigt blåa hollister verkkaren!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela